Förändrad

Nu är jag, äntligen, fullvaccinerad mot Covid19. Det var en mycket lång kamp med mig själv innan jag kom hit. Det är en stor lättnad att jag klarat det jag har klarat eftersom jag har sprutfobi. Jag känner att det är många känslor som kommer fram. Sånt som jag, förmodligen, inte släppt fram den här tiden. Sånt som jag inte orkat känna för att orka leva mig genom alltsammans.

Så mycket oro jag har känt. Så mycket förändringar vi alla har levt med, mer eller mindre. Så mycket tid utan ett normalt socialt liv. Jag undrar ibland, blir jag någonsin den jag var innan pandemin? Nej, jag tror inte det. Jag tror att i en sådan här krissituation händer det saker inuti mig på djupet Jag har lärt mig mycket om både mig själv och andra och om samhället. Det finns det som är positiva erfarenheter. Och det som är mindre positivt.

Jag känner mig oändligt tacksam att alla mina nära och kära klarat sig från svår sjukdom eller ännu värre under pandemin. Att vi tog oss igenom den utan att hamna inom vården eller ännu värre. Det har funnits andra tuffa utmaningar i min familj under den här perioden. Men just pandemin vågar jag nog säga nu att vi har klarat oss igenom. Tack, tack, tack … tack för att de jag älskar så otroligt mycket finns med mig och att jag finns med dem också idag. Mitt hjärta svämmar över av tacksamhet för det så ofta nu för tiden. Och då tåras mina ögon.

Advertisement

4 thoughts on “Förändrad

 1. Vad bra gjort av dig med sprutan då du är spruträdd. Jag fick också kämpa men jag var rädd för att jag skulle bli sjuk av vaccinationen för det blev jag av influensavaccinet. Jag känner precis som du när det gäller krisen vi går igenom jag är inte densamma för den har tagit både fysiskt och psykiskt. Det känns som vi fått en ny skrämmande värld. Härligt att alla i din familj klarat sig så är det hos oss också men man tänker på alla anhöriga som mist nån eller några av sina kära.

  Jag har som du gråtit en del och känt mig melankolisk och tankar över livet och döden har frodas. Du skriver så fint så jag fick en tår i ögat nu så här på morgonen.

  Sköt om dig och ha en fin och vilsam söndag
  kramar från Malin

  • Tack, Malin, så glad jag blev att du hittat hit till min blogg på WordPress! Många tankar kring livet och döden har det varit och är under den tiden vi lever i när det är pandemi. Jag tror att det är bra att man försöker prata om det man har upplevt och känt. Eller skriva om det. Det är läkande, för mig i alla fall. Världen känns förändrad. Det är omtumlande. Man behöver hitta något att hålla fast i, mitt i alltsammans, tror jag. Något som ger trygghet.
   Kram från Anna-Karin

 2. Du har så rätt i det du säger att man måste hitta nåt att hålla fast i. Tur att man har en bra partner och att man fortfarande kan gå ut och promenera för att rensa tankarna. Du är ju författare och poet och då går det att skriva av sig lite.
  Ha en fin början på veckan
  kram från Malin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s